Angelina Jolie hakkında herşey.Biz Angelina'yı seviyoruz :)

8 Ocak 2008 Salı

Angelina Jolie Kimdir?


Angelina Jolie (4 Haziran 1975, Los Angeles, ABD), tam ismi Angelina Jolie Voight olan, Oscar ödüllü aktör Jon Voight'un kızı olan Amerikan sinema oyuncusudur.

Lee Strasberg Tiyatro Okulunda oyunculuk eğitimi aldı. Londra, New York ve Los Angeles'da profesyonel modellik yaptı. Şu anda ünlü aktör Brad Pitt ile birlikte ve basına göre evlilik planları yapıyor. Her ikisi de 3 yıl süren iki evlilik yaptı, 1996-1999 arasında Jonny Lee Miller ile, 2000-2003 yılları arasında da Billy Bob Thornton ile evli kaldı. Ama Billy Bob Thornton Angelina yerine televizyon izlemeyi tercih edince zaten yeterince aşk olduğu söylenemeyen ilişki sona erdi.Daha sonra 2004 yılında Mr And Mrs Smith filminde hayatının erkeğiyle Brad Pitt tanıştı.27 Mayıs 2006 tarihinde Shiloh Nouvel Jolie Pitt'i dünyaya getirdi.Shiloh Brad ve Angelina'nın biyolojik kızıdır.Çift şimdi ise Maddox,Zahara,Pax ve Shiloh ile dudak ısırtıcak bir aile hayatı sürmektedir.Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Jolie 14 çocuk istediğini vurgulamış ve Brad ile harika bir aileye sahip olduğunu çılgın bir ailesi olduğunu ve bunun için çok ama çok şanslı olduğunu söylemiştir ve ayrıca annesinin ölüm acısını Brad ile atlattığını söylemiştir ve onu ne kadar sevdiğini ne kadar aşık olduğunu da bir kez daha dile getirmiştir.

Hakkındaki İlginç Bilgiler

Vücudunda 12 dövme bulununan Jolie'nin, kolunda Türkçesi "Vahşi yürekli olup da kafeslerde tutulanlar için bir dua..." anlamında bir dövme bulunuyor.
Maddox (Doğum yeri:Kamboçya), Zahara Marley (Doğum yeri:Etiyopya) ve Pax Thien (Doğum yeri:Vietnam) adında üç evlatlık çocuğu ve Brad Pitt'ten dünyaya getirdiği Shiloh Nouvel (Doğum yeri:Namibya) isimli bir kız çocuğu var.
Ağustos 2005'te yardımlarından sonra Kamboçya Başbakanı tarafından Kamboçya vatandaşlığı kazandı.
Girl Interrupted filminde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar`ı kazandı.
Film başına en yüksek ücretini Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) filminde aldı: 12 milyon USD. Lara Croft: Tomb Raider (2001) filminden ise 7 milyon USD almıştı.
FHM, Maxim ve Stuff gibi ünlü erkek dergilerinde defacalarca Dünyanın en seksi 5 kadınından biri seçildi. Ayrıca Amerikalı anket firması Blockbuster Inc. tarafından ABD erkeklerinin cumartesi geceleri en çok birlikte olmak isteyeceği ünlüler listesinden inanılmaz bir fark atarak birinci seçildi.
Bir röpörtajında Eskisi kadar çılgın bir hayat yaşamıyorsunuz bunun nedeni gerçek aşkı bulmanız mı? sorusuna

'Brad’e söylemeyin ama ben onu çok seviyorum. Hayatımın kesinlikle daha huzurlu bir dönemindeyim. 20 yaşındayken çok saçma şeylere tepki gösterirdim. Şimdi çocuklarım sağlıklıysa ve değer verdiğim birine bir şey olmadıysa hiç bir şey beni yıkamaz.'demiştir

Hiç yorum yok: